NOTICIA : Proyecto 2010/11

Ya tenemos el blog de referencia de todos los proyectos: ms2arte ensayos y errores.
Este año continuamos el proyecto en otro blog: Tempus fugit. Os invitamos a participar en esta nueva expedición de aprendizaje y descubrimiento en la ciudad y el tiempo.
Esperamos que sea de vuestro gusto.

Proyecto

"La Ciudad del Arte" es un proyecto educativo del centro Martí Sorolla II. El día 26 de febrero de 2010 el alumnado del centro realizó una expedición de descubrimiento por la ciudad de Valencia. Los alumnos y alumnas de los difertentes cursos recorrieron esa mañana diferentes barrios para levantar el acta artística y estética de la ciudad. Fotografía, video y audio nos enseñaron a ver, oír y sentir de otro modo la ciudad del arte.
Contactar con el equipo en ms2arte@gmail.com

Nuestros primeros pinitos

Cómo suena este Blog...

Cuaderno de apuntes rápidos y memoria fotográfica de Sara

jueves, 28 de enero de 2010

Limitacions sensorials

Reflexions


M'agradaria obrir un debat: potser que després de exposar els plantejaments molts de vosaltres penseu... quina cosa li passarà pel cap a este xic? o potser uns altres vos hajau plantejat esta situació en algun moment de la vostra vida.

Ja que estem tractant el tema de la fotografia, l´ àudio i del vídeo, em plantege de quina manera el nostre cos és capaç de captar totes estes situacions.
La resposta és fàcil: mitjançant els nostres sentits. En este cas per la vista i la oïda.
I jo em pregunte (supose que molts de vosaltres també) si realment tot el que vegem i escoltem és el que ens envolta, o hi ha coses que no estem capacitats per a captar-les?

Vos ho havíeu preguntat, no?

M’explique:
Quantes vegades hem vist eixos documentals de la tele (solen fer-los per la 2), als que ixien tot tipus d’animalets els sentits dels quals estan molt més aguditzats que els nostres. De tots és sabut que el sentit de la vista de les rates penades no és el seu fort, que per a poder caçar per la nit han d'emetre ultrasons i que les seues orelles són els sonars més sofisticats.
En el cas de l’ésser humà... no seriem capaços de caçar ni un elefant sols amb l'oïda. El nostres sentits està molt limitats.
El mateix passa amb la vista, o no us ho havíeu plantejat?
Efectivament, també estem limitats en este sentit.
Tots sabeu que per la nit no som capaços de veure, o hi ha algú que està dotat de rajos infrarojos?
Feu esta prova, quedeu-vos una nit fosca, la més fosca que pogau en mig d'un bosc i voreu com els nostres sentit s'aguditzen: als deu minuts podreu vore i escoltar coses que abans éreu incapaços.
Per a veure una prova del que estic dient, podeu anar a l’enllaç que hi ha al blog, el titol és: Fotografia nocturna.

Ací podreu veure fotos fetes per la nit, sense quasi llum que vos deixaran bocabadats. Ohhhh!
Com pot ser que la màquina haja superat a l’home.
Un altra cosa que em fascina són els colors. Saber que, en realitat, els objectes que vegem no són d'eixe color sinó que, el color o millor dit la llargària d'ona que nosaltres observem és la que l’objecte reflectix, no vos sembla una cosa paranormal?
Hey com mola!, a partir d'ara diré, la llima no és groga i les cireres tampoc són roges, etc.... ara puc dir que eixa llima és capaç de reflectir una llargària d'ona de tot l'espectre electromagnètic corresponent al que nosaltres hem volgut anomenar groc.

Podria continuar dient coses però crec que ja vos deixe unes línies per a la reflexió.
Ara bé, no vos havia dit al principi que molts de vosaltres podíeu pensar que este xic hui ha pres alguna cosa estranya?, potser que altres ja vos ho havíeu plantejat i la millor cosa de totes és que pot haver algú que tinga la resposta i em puga explicar tots estos misteris (serà Iker Jiménez al “cuarto milenio”)?

1 comentario:

  1. Jose, tranquil, que ji tb m'havia plantejat alguna cosa d'aquestes més d'una vegada, però és més, jo pense que hi ha gent que no veu ni amb la major de les clarors, i no xq tinga problemes de vista, sinó xq ens hem acostumat a anar pel carrer sense mirar el que ens envolta. Quanta gent haurà passat per davant del primer edifici modernista que es va fer a València (per posar un exemple) i no l'ha vist mai?
    Imagine que a partir d'aquesta iniciativa de fotografiar la ciutat, molts veurem alguns llocs "coneguts" de València per primera vegada! Potser altres ni això!

    ResponderEliminar